Bästa kvartalet i Advertys historia

MAR

Vd har ordet

Vi levererar det bästa kvartalet i bolagets historia med en omsättning om 13,98 mkr och en tillväxt på 281% jämfört med samma period förra året. Med fortsatt liknande tillväxt når vi 50 mkr för helåret.

Ökningen från andra till tredje kvartalet 2023 blev 67%, att jämföra med ökningen samma period förra året som uppgick till 33%.

Under perioden visade bolaget plus på EBTIDA nivå vilket är ett kvartal tidigare än prognosen vi aviserade i början av året.

Även bruttoresultatet ökade ordentligt och uppgick till 5,560mkr jämfört med 843 tkr för samma period föregående år, vilket ger en bruttomarginal om 40% för tredje kvartalet 2023.

När det kommer till kostnader ser vi nu att alla besparingsåtgärder har slagit fullt ut och håller nu en nivå i linje med den slimmade organisationen.

För att ge en bild av hur vi utvecklas globalt ser vi att Europa samt USA är de två regioner som levererar mest. Under tredje kvartalet har allt arbete i USA börjat generera resultat och jämfört med prognos har USA ökat med 61% under perioden och det är ett bra styrkebesked för de framtida aktiviteter vi planerar där.

För att lyckas med ovan måste vi arbeta aktivt med vår spelportfölj och dess annonsytor. Vi lyckades aktivera 78 spel under perioden, vilket är 6 mer än rekordet på 66 spel i andra kvartalet. Av dessa 78 spel kom 58 från nya och 20 från existerande publicister.

Detta gjorde att vi ökade vår räckvidd med 25% QoQ och 75% YoY. Mer intressant är att vi ökade MAU (månatliga aktiva unika spelare) med 18% QoQ och 93% YoY.

Med en större spelportfölj måste vi se till att vi har matchande produkter för marknaden att kunna använda, därav att vi under kvartalet lanserade dels ett programmatiskt videoformat (VAST) som gör det möjligt för medieköpare att enkelt utöka sin räckvidd vid köp av TV och video, dels att göra det möjligt för medieköpare att paketera specifika målgrupper baserade på kön och ålder.

Med en tillväxtkurva av detta slag under tredje kvartalet finns all anledning att sträcka på sig och klappa hela teamet på axeln och säga: kanonbra jobbat!

Slutligen vill jag tacka alla er aktieägare för ert stöd.

”Do More, Make It Count”

CEO
Jonas Soderqvist

Datum 2023-10-23, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!