Advanced SolTech Sweden

Gigasun tecknar en order i Kina som ger totalt ca. 22 MSEK under avtalstiden

Gigasuns dotterbolag i Kina, har tecknat en order med en leverantör till kraftindustrin i Shanxi. Ordern gäller en installation av en solenergianläggning på ca 2,4 megawatt (MW) och beräknas ge årliga intäkter från elförsäljning på ca. 1,1 MSEK, eller ca. 22,2 MSEK under avtalens 20-åriga löptid. Investeringen i anläggningarna, som kommer att ägas av Gigasuns helägda dotterbolag i Kina, uppgår till ca. 10,2 MSEK och byggstart planeras till andra kvartalet 2024. Den årliga besparingen av koldioxidutsläpp beräknas till 1 800 ton. Projektet säljer all el direkt till nätägaren vilket minimerar motpartsrisken och är lönsamt helt utan några subventioner.

Gigasuns VD Max Metelius kommenterar:
Vårt fokus ligger nu på att fortsatt förbättra våra finansieringsvillkor och att hitta en långsiktigt hållbar kapitalstruktur. Den underliggande marknaden i vår verksamhet är däremot fortsatt stark och när arbetet med kapitalstrukturen är klart kan vi tillfullo fokusera på nya projekt.

Datum 2024-03-06, kl 07:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!