ADDvise tecknar avsiktsförklaring att förvärva Innovative Endoscopy Components, LLC.

REG

ADDvise har tecknat en avsiktsförklaring med aktieägarna i Innovative Endoscopy Components, LLC. (”IEC”), avseende förvärv av alla aktier i IEC.

IEC är en internationell leverantör av endoskopiutrustning och endoskopireservdelar baserad i Fort Lauderdale, Florida, USA. Bolaget tillverkar, levererar och utför service på endoskopiutrustning med kunder i över 100 länder.

 

Bolagets omsättning för de senaste tolv månaderna per 31 maj 2023 uppgick till 9,4 MUSD, med en EBITDA om 1,7 MUSD, vilket motsvarar en EBITDA-marginal om 18,4 procent.

Köpeskillingen för IEC uppgår initialt till 8,25 MUSD samt två möjliga tilläggsköpeskillingar om 1,75 MUSD totalt.

Finansieringen av förvärvet sker genom egna medel och befintliga kreditfaciliteter. ADDvise bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på ADDvise resultat per aktie för verksamhetsåret 2023.

Transaktionen är villkorad av ADDvise due diligence samt att parterna kommer överens om att ingå ett aktieöverlåtelseavtal. Tillträde förväntas ske under andra halvåret av 2023.

Tidigare kommunicerade avsiktsförklaringar att förvärva Reina och Diabetic Supplies förväntas bli klara under tredje kvartalet 2023.

För vidare upplysningar, vänligen kontakta:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71
rikard.akhtarzand@addvisegroup.se

Viktig information:

Denna information är sådan information som ADDvise Group AB är skyldiga att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 15 juni 2023 kl. 16:20 CEST.
 

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten - både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Premier Growth Market och Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, CA@mangold.se,är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se.

Datum 2023-06-15, kl 16:20
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!