ADDvise förvärvar Diabetic Supplies Inc.

REG

ADDvise Group har idag ingått ett aktieöverlåtelseavtal med ägarna av Diabetic Supplies Inc. (”Diabetic Supplies”) avseende förvärv av samtliga aktier i Diabetic Supplies i enlighet med den avsiktsförklaring som tidigare kommunicerats. Tillträdet till aktierna förväntas ske i början av september 2023.

Diabetic Supplies omsättning för de senaste tolv månaderna per den 30 juni 2023 uppgick till 8,1 MUSD med en EBITDA om 3,3 MUSD, vilket motsvarar en EBITDA-marginal om 40,4 procent.

Förvärvet sker till en initial kontant köpeskilling om 9,5 MUSD och två möjliga tilläggsköpeskillingar om totalt 5,1 MUSD, förutsatt att Diabetic Supplies uppnår fastställda finansiella mål. 

Förvärvet finansieras med egna medel och befintliga kreditfaciliteter. ADDvise bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på ADDvise resultat per aktie under verksamhetsåret 2023.

ADDvise kommer fortsättningsvis endast att kommunicera förvärv i samband med ingåendet av aktieöverlåtelseavtal. 

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare till ADDvise i samband med förvärvet.

För mer information, vänligen kontakta:

Rikard Akhtarzand, VD
+46 765-25 90 71
rikard.akhtarzand@addvisegroup.se

Hanna Myhrman, chefsjurist
+46 709 82 92 23
hanna.myhrman@addvisegroup.se

Om ADDvise Group

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten – både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Premier Growth Market och Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.addvisegroup.se.

Datum 2023-08-07, kl 17:40
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!