ADDvise - Ett styrkebesked - Mangold Insight Analys

REG

Under det fjärde kvartalet väntas fler bolag tillträdas. Både Kolplast och Diabetic Supplies kommer att bidra positivt till resultatet. Bolaget säger sig även ha en välfylld pipeline med potentiella bolag att förvärva. Ett tidigare potentiellt förvärv har bolaget valt att inte gå vidare med (X-Ray Cassette Repair Comp). Det har påverkat våra prognoser. Samtidigt har omsätt­ning för övriga förvärv höjts något i vår modell. Omsättningen för 2023 väntas uppgå till 1 396 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt på 47 procent. Det är lägre än tidigare prognos. Justerad EBITDA-marginal väntas ligga på drygt 30 procent.  

Det tredje kvartalet var ytterligare ett besked om att bolagets affärsmodell fungerar mycket bra. Mangold bedömer att ADDvise är positionerat i en växande bransch med goda möjligheter till framtida förvärv. Mangold värderar ADDvise med en DCF-modell. Utifrån ett Base-case sätter vi riktkurs till 17,00 (19,00) kronor per aktie. En uppsida på över 100 procent. 

Datum 2023-10-30, kl 13:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!