Första patienten använder Zeqmelit® i studie inför marknadslansering

REG

Studien kommer att pågå parallellt med den nordiska marknadslanseringen. I studien tilldelas allergipatienter företagets munfilm Zeqmelit® för användning när behov av behandling för akut allergisk reaktion uppstår. Målet med studien, som är en öppen icke-randomiserad låginterventionsstudie, är att få värdefull data om användandet av Zeqmelit® från patienter som tidigare ordinerats kortikosteroider i tablettform för självbehandling vid akuta allergiska reaktioner.

- Vi passerar en mycket viktig milstolpe nu när den första patienten använder Zeqmelit. Att studien har inletts stöttar det pågående kommersialiseringsarbetet och den kommande marknadslanseringen i Norden, säger Jonas Jönmark, vd på AcuCort.

Studien omfattar ett 50-tal allergipatienter som tillkommer löpande under det närmaste halvåret. 

- Vi ser fram emot att publicera studieresultatet i slutet av året. Vi bedömer att det blir en viktig del i marknadsföringen av Zeqmelit® eftersom vi kommer att kunna kommunicera verkliga erfarenheter från patienter och läkare, säger Jonas Jönmark.

Datum 2024-01-31, kl 09:57
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!