AcuCort erhåller varumärkesskydd för Zeqmelit® i Australien

REG

Det beviljade varumärkesskyddet medför att ordvarumärket Zeqmelit® ges nationellt skydd i Australien. Varumärkesskyddet omfattar de varor och tjänster som innefattas i den internationella registreringen.

Registreringsskyddet löper enligt de datum som gäller för den internationella registreringen och förnyas i samband med förnyelsen av densamma, vilket måste ske senast den 9 januari 2033.

"Australien kommer vara en stor och viktig marknad för AcuCort när Zeqmelit® kommersialiseras, därför är det strategiskt viktigt att produkten nu fått varumärkesskydd i landet. Godkännandet innebär att vi på ett effektivt sätt skyddar bolagets immateriella tillgångar", säger Jonas Jönmark, vd för AcuCort.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jonas Jönmark, vd, AcuCort AB

Telefon: 070 365 5400

Epost: jonas.jonmark@acucort.se

Om AcuCort AB (publ)
AcuCort har utvecklat och kommersialiserar Zeqmelit®, en ny snabblöslig munfilm att lägga på tungan, baserad på den välkända kortisonsubstansen dexametason. Läkemedlet är en smart produkt i en ny, innovativ, patenterad och användarvänlig administrationsform i första hand för behandling av svåra och akuta allergiska reaktioner, krupp hos barn, illamående och kräkningar vid cellgiftsbehandling samt för behandling av patienter med covid-19 som behöver kompletterande syrebehandling. Zeqmelit® är godkänt i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Sammantaget stärker det bolagets bedömning att tiden fram till kommersialisering kan vara relativt kort. AcuCort (kortnamn: ACUC) är noterat på Spotlight Stock Market. Besök gärna www.acucort.se.

Datum 2023-05-30, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!