Huvudprövare Rebekka Schneider-Kramann presenterar den kliniska planen och positioneringen av tasquinimod i myelofibros

Lund, 1 december 2023 - Active Biotech (NASDAQ STOCKHOLM: ACTI) meddelade idag att en inspelad presentation och intervju med professor Rebekka Schneider-Kramann om positioneringen av tasquinimod i det växande behandlingslandskapet för myelofibros finns tillgängliga på företagets webbplats (www.activebiotech.com).

Active Biotech har meddelat tidigare att bolaget kommer att fokusera sin projektportfölj på utvecklingen av tasquinimod i myelofibros och planerar att starta två kliniska fas II-studier i myelofibros 2024. Professor Schneider-Kramann kommer att fungera som övergripande huvudprövare för den europeiska studien TasqForce, planerad att starta under första halvåret 2024.

"Våra prekliniska data tyder på att tasquinimod har potential som en sjukdomsmodifierande behandling vid myelofibros. Jag är glad över att få starta den kliniska prövningen baserat på våra prekliniska data med tasquinimod. Det har alltid varit min dröm att våra upptäckter i labbet kommer att omvandlas till bättre behandlingsresultat i patienter och förhoppningsvis hjälpa till att lindra det livshotande tillståndet med benmärgsfibros, säger professor Schneider-Kramann.

I sin presentation ger professor Schneider-Kramann en översikt över sjukdomen och delar sina prekliniska forskningsresultat med tasquinimod i djurmodeller av myelofibros. Behandling med tasquinimod resulterade i hämning av benmärgsfibros, normalisering av mjältens storlek och antalet vita blodkroppar, vilka är kännetecken för sjukdomen (Leimkuhler et al., Cell Stem Cell. 2021 apr 1;28(4):637-652).

Resultaten ger starkt stöd till att inleda en klinisk fas II-studie i patienter med myelofibros som inte är lämpliga för behandling med JAK-hämmare. Inspelningen kommer att avslutas med att Dr Erik Vahtola, MD, PhD, CMO Active Biotech, intervjuar Rebekka Schneider-Kraman om hennes syn på det medicinska behovet och den potentiella positioneringen av tasquinimod i myelofibros.

Inspelningen finns på Active Biotech Audiocast 2023 (financialhearings.com). Du hittar en 2-sidig sammanfattning av presentationen här https://www.activebiotech.com/wp-content/uploads/Two-page_summary_tasquinimod_i_myelofibros_SWE_2023.pdf

Datum 2023-12-01, kl 09:35
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!