Active Biotech förvärvar exklusiva rättigheter till patent på tasquinimod i kombinationsterapi

MAR

Lund, 22 maj 2024 - Active Biotech (NASDAQ STOCKHOLM: ACTI) tillkännager idag att de har ingått ett exklusivt licensavtal med Wistar Institute of Anatomy and Biology ("Wistar"), Philadelphia, USA för de globala rättigheterna till Wistars intresse i den gemensamma IP som avser användningen av tasquinimod i kombinationsterapi för multipelt myelom, för vidare utveckling och kommersialisering.

Enligt villkoren i avtalet ger Wistar, ett icke-vinstdrivande företag organiserat och existerande enligt lagarna i Commonwealth of Pennsylvania, Active Biotech en global exklusiv licens att utveckla och kommersialisera tasquinimod i kombinationsterapi. Active Biotech kommer att betala Wistar en låg ensiffrig royalty på sina intäkter från försäljning i egen regi eller intäkter genererade från ett partneravtal avseende användningen av tasquinimod i multipelt myelom.

Utvidgningskohorten av den kliniska fas Ib/IIa-studien som undersöker tasquinimod i kombination med en standardbehandling för multipelt myelom med ixazomib, lenalidomid och dexametason (IRd) i patienter med återkommande eller refraktärt multipelt myelom förväntas presentera resultat senare i år. Studien genomförs i ett akademiskt samarbete med Abramson Cancer Center vid University of Pennsylvania, med Dr Dan Vogl som prövningsledare. Detaljerad information om studien finns på clinicaltrials.gov (NCT04405167).

"Licensiering av dessa patenträttigheter är ett viktigt steg i den strategiska inriktningen att utveckla tasquinimod som en ny behandling för hematologiska maligniteter. Den pågående kliniska studien med tasquinimod i kombinationsbehandling av patienter med återkommande refraktärt myelom visar betryggande signaler om effekt och säkerhet och vi ser fram emot att slutföra studien mot slutet av året”, säger Helén Tuvesson VD Active Biotech.

"Resultaten från myelomstudien stärker vår övertygelse om att tasquinimod kan påverka blodcancer där benmärgens mikromiljö driver sjukdomen, vilket är uppmuntrande inför vår start av studier i myelofibros, en sällsynt blodcancer med stort medicinskt behov", säger Erik Vahtola CMO Active Biotech.

Datum 2024-05-22, kl 08:30
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.