Actic Groups valberedning inför årsstämma 2024

MARKN.

Inför årsstämman 2024 har bolagets största ägare utsett ledamöter till valberedningen. Enligt den instruktion för valberedningsarbetet som antogs på årsstämman 11 maj 2023 ska valberedningen, utöver styrelsens ordförande, bestå av representanter för de fyra största aktieägarna, per 31 augusti. Vid det fall någon av de fyra största aktieägarna avstår rätten att utse ledamot till valberedningen går rätten vidare till nästa aktieägare i storleksordning.
I arbetet att utse valberedningen inför 2024 har flertalet aktieägare avstått rätten att utse en ledamot varför valberedningen fattat beslut om att valberedningen tills vidare består av tre ledamöter.

De tre ägarna som är representerade i valberedningen innehar totalt ca 78 procent av antalet aktier och röster i bolaget.
Efter att de största ägarna, som valt att antaga rätten att utsett sina representanter, består valberedningen av följande ledamöter:

  • Jonas Lundberg, utsedd av The pure circle AB
  • Göran Carlson, utsedd av Ushi Ltd
  • Anders Algotsson, utsedd av AFA Försäkring
  • Olav Thorstad, i egenskap av styrelsens ordförande

Valberedningens förslag kommer att presenteras i kallelsen till årsstämman 2024, som hålls 9 maj, och på www.acticgroup.com.
För att valberedningen ska ha möjlighet att överväga inkomna förslag med tillräcklig omsorg, ska förslag lämnas in senast den 11 mars 2024. Valberedningens förslag kommer att presenteras i kallelsen till årsstämman 2024 samt på bolagets hemsida. Aktieägarna i Actic uppmanas att skicka förslag till valberedningen via e-post till ir@actic.se. eller post till Actic Group ABs (publ), Att: Bolagsstämma 2023, Box 1805, 171 21 Solna.

Datum 2023-11-09, kl 09:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!