Växande intresse för AcouTrap EV-isolering för nanoflödescytometri

Under de senaste månaderna har AcouSort sett ett ökat intresse för isolering av extracellulära vesiklar (EV) och provberedning för EV-flödescytometrianalys – en teknik som används för att detektera och mäta fysiska och kemiska egenskaper hos en cell- eller partikelpopulation. Bolaget diskuterar för närvarande flera potentiella samarbeten med Key Opinion Leaders för att utveckla och optimera AcouTrap EV-applikationer för flödescytometrianalys.

I februari och mars 2024 genomförde AcouSort två demobesök på UCD Conway Institute för att arbeta med teamet där för att utvärdera AcouTrap EV-isolering som ett provberedningssteg inför flödescytometrianalys. Resultatet av dessa demos visade mycket lovande resultat vad gäller AcouTraps förmåga att isolera och förbereda EVs för flödescytometrianalys.

Området flödescytometri utvecklas kontinuerligt och nanoflödescytometri för EV-analys börjar bli en av de mest populära nya utvärderingsmetoderna för att få ytterligare insikter i EV-biokemi. Under de senaste åren har nya nanoflödescytometrar specialiserade på EV-mätning dykt upp på marknaden, det senaste tillskottet är den nyligen lanserade CytoFlex Nano från Beckman Coulter.

För att positionera AcouTrap och nå ut till marknaden för EV-flödescytometri kommer AcouSort att delta i den första brasilianska NanoScale Workshop: Exploring Extracellular Vesicles som hålls i Rio de Janeiro, Brasilien, den 9-12 april 2024. Workshopen fokuserar på isolering och EV-analys med flödescytometri. Flera framstående EV-forskare kommer att delta. Under workshopen kommer AcouTrap att användas för att förbereda prover inför flödescytometrianalys.

”Under 2023 framstod flödescytometri som en mycket intressant marknad för karakterisering av EVs. Våra nuvarande marknadsaktiviteter är utformade för att ytterligare utforska AcouSorts möjligheter inom detta område och för att påskynda försäljningen av vårt unika AcouTrap-system”, säger Commercial Director Agnes Michanek.

Datum 2024-04-04, kl 14:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.