FDA-godkännande banar väg för AcouSorts första OEM-kommersialisering inom intensivvårdsdiagnostik

REG

AcouSort och dess partner inom intensivvårdsdiagnostik har uppdaterat sitt samarbetsavtal och den kommersiella fasen av samarbetet kommer att inledas i början av 2024. Både minimi- och produktroyalties är indexjusterade och AcouSorts intäkter från partnerskapet 2024 förväntas uppgå till cirka 3,5 miljoner kronor. 

"Samarbetet med detta partnerföretag är den första fullskaliga framgången för vår research-to-OEM-strategi och fungerar som proof-of-concept för vår affärsmodell. Kommersialiseringen av vårt partnerföretags nya system med integrerad akustofluidikteknik är en av de viktigaste milstolparna i AcouSorts historia och vi kunde inte vara gladare. FDA-godkännandet är en validering av vår teknologi, något som kraftigt stärker vår marknadsposition i alla diskussioner med potentiella diagnostik- och life science-partners", säger Torsten Freltoft, AcouSorts vd.

Denna information är sådan information som AcouSort AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 december 2023 22:00.

Datum 2023-12-11, kl 22:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!