AcouSort offentliggör informationsmemorandum med anledning av förestående företrädesemission av units

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, STORBRITANNIEN, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA, ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. SE ÄVEN AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” NEDAN.

AcouSort offentliggör idag ett informationsmemorandum avseende Bolagets förestående Företrädesemission. Informationsmemorandumet finns tillgängligt på Bolagets webbplats (www.acousort.com) och på Erik Penser Banks webbplats (www.penser.se).

Villkor för Företrädesemissionen

  • Varje befintlig aktie som innehas i Bolaget på avstämningsdagen den 14 november 2023 berättigar till en (1) uniträtt. Tjugofyra (24) uniträtter berättigar till teckning av en (1) Unit. En (1) Unit består av tre (3) aktier och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO 2 (”Teckningsoptionerna”).
  • Sammanlagt kommer högst 551 998 Units att ges ut innebärandes att högst 1 655 994 nya aktier och 551 998 Teckningsoptioner kommer att ges ut.
  • Teckningskursen för en (1) Unit är 45,00 SEK, vilket motsvarar 15,00 SEK per ny aktie. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt.
  • Utspädningseffekten uppgår till cirka 11,1 procent vid fulltecknad Företrädesemission av Units och till sammanlagt cirka 14,3 procent vid senare fulltecknad emission av aktier med stöd av Teckningsoptioner. Aktieägare har möjlighet att kompensera sig ekonomiskt för utspädningen genom att sälja sina uniträtter senast den 27 november 2023.
  • Teckningsperioden löper från och med den 16 november 2023 till och med den 30 november 2023 med rätt för AcouSorts styrelse att förlänga teckningsperioden och tiden för betalning. Handel med uniträtter kommer att äga rum på Nasdaq First North Growth Market under perioden från och med den 16 november 2023 till och med den 27 november 2023 och handel i BTU (betalda tecknade units) kommer att äga rum under perioden från och med den 16 november 2023 till och med registrering av Företrädesemissionen hos Bolagsverket, vilket beräknas ske omkring vecka 49, 2023.
  • För fullständiga villkor och anvisningar för Företrädesemissionen hänvisas till informationsmemorandumet.

Preliminär tidplan för Företrädesemissionen

14 november 2023                                 

Avstämningsdag för deltagande i Företrädesemissionen.

16 november – 27 november 2023     

Handel i uniträtter på Nasdaq First North Growth Market

16 november – 30 november 2023     

Teckningsperiod för Företrädesemissionen

16 november – registrering av Företrädesemissionen hos Bolagsverket

Handel i BTU (betalda tecknade units)

4 december 2023                                    

Beräknad dag för offentliggörande av utfallet i Företrädesemissionen

10 mars – 24 mars 2025                        

Utnyttjandeperiod för Teckningsoptioner

 

Rådgivare

Erik Penser Bank AB är finansiell rådgivare och emissionsinstitut och Fredersen Advokatbyrå AB är legal rådgivare till AcouSort i samband med Företrädesemissionen.

Datum 2023-11-14, kl 08:42
Källa Cision
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet