Performance+, branschens första rekommendationsverktyg för effektivare podcastannonsering

Performance+ är den senaste funktionen i Acasts AI-drivna verktyg Collections+, vilken förbättrar möjligheter till datadrivna beslut för annonsörer i podcastkampanjer som lästs in av podcastvärden själv, så kallade sponsrade inlägg.

Acasts helägda dotterbolag Podchaser introducerar en uppdatering av tjänsten Collections+ i och med lanseringen av Performance+. Performance+ är podcastbranschens första verktyg som identifierar de mest effektiva podcastshowerna för annonsörer. Genom datamodellering analyserar Podchaser beteenden i podcasts i mer detalj än tidigare. Datan används för att identifiera och rekommendera de podcasts som är mest sannolika att uppnå bästa resultat för annonsörernas individuella marknadsföringsmål.

"Synergierna mellan Podchaser och Acast driver innovation och förbättrar möjligheterna till ökade intäkter. Nya lösningar i kombination med branschens mest omfattande och detaljerade data skapar förutsättningar för oss – och hela podcastbranschen – att fortsätta växa. Performance+ möjliggör ökade intäkter baserat på hela vårt podcastnätverk genom att matcha fler podcasts med rätt annonsörer”, säger Ross Adams, VD på Acast.

Avgörande för utvecklingen av Performance+ är den detaljerade data som dynamisk annonsering inom podcasts erbjuder. Podchaser har det dataunderlag som annonsörer behöver för att kunna göra strategiska val av podcasts för sina kampanjer snarare än att endast köpa annonsplatser baserade på olika inköpsmodeller. Det datadrivna underlaget leder till bättre utfall för varje kampanj.

Performance+ stärker Podchasers position som motorn för podcastannonsering genom sin unika förmåga att möjliggöra effektivare beslut för varje kampanj. Annonsörer kan utnyttja data och insikter från Podchaser för att nå nya lyssnare och konvertera dem till kunder.

Performance+ testas nu på Acasts plattform i Acasts egna podcastkampanjer med lovande resultat. Sedan lanseringen har Collections+ som helhet levererat 1 miljard visningar.

Performance+ är tillgängligt för alla globala podcastmarknader.

Datum 2023-11-16, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!