Southeast Louisiana VA Healthcare System beställer ytterligare CADScor-patcher

Acarix, ledande inom avancerad akustisk hjärtdiagnostik, meddelar idag framsteg i användningen av sitt CADScor®System inom Veterans Administration (VA) Healthcare-systemet, den största vårdgivaren i USA. Southeast Louisiana VA Healthcare System har beställt ytterligare patcher till Slidell- och Baton Rouge-anläggningarna att användas med CADScor-System för utredning av patienter med misstänkt kranskärlssjukdom (CAD).

Southeast Louisiana VA Healthcare System var det första VA-systemet som under februari månad 2023 beställde CADScor System och patcher. I augusti månad infördes CADScor System i deras standardrutin (SOP). Sedan dess har Southeast Louisiana VA även anpassat sitt datoriserade patientjournalsystem (CPRS) till SOP för att säkerställa att alla relevanta patienter med symptomatiska bröstsmärtor skall genomgå ett CADScor test.

Under de senaste månaderna har Acarix-teamet haft ett nära samarbete med ledningsgruppen inom Southeast Louisiana VA och genom olika aktiviteter utbildat mer än 100 personer. Dessutom har teamet varit aktivt engagerat i månatliga primärvårdsmöten med verksamhetsledarna inom kardiologi, vilket effektivt har förstärkt medvetenheten av CADScor System.

"Med SOP-godkännandet och anpassningen av CPRS, tillsammans med omfattande utbildning av sjukvårdspersonal, förväntar vi oss en ökad användning av CADScor System inom hela VA systemet i Louisiana. Den första återbeställningen från Slidell och Baton Rouge är bara början på en trend som vi förväntar oss kommer att fortsätta in i 2024", kommenterade Fred Colen, tillförordnad VD för Acarix. "Genom att tillhandahålla ett snabbt och enkelt icke-invasivt diagnostiskt hjälpmedel för att bedöma CAD-risk, effektiviserar CADScor System den diagnostiska processen. Detta gör det möjligt för läkare att fördela resurser mer effektivt och höja den övergripande vårdstandarden för vår nations veteraner i Louisiana. Våra insatser i samarbete med ledningen inom VA, har lagt grunden för en potentiellt ökad användning av CADScor System trots de utmaningar som är förknippade med förändrade kliniska metoder."

Datum 2023-11-23, kl 13:05
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!