Första sjukhuset inom Veterans Affairs Healthcare System standardiserar användningen av Acarix CADScor System

Acarix, ledande inom akustisk och AI-baserad hjärtdiagnostik, tillkännager idag ett betydande framsteg i användningen av CADScor System inom Veterans Administration (VA), den största vårdgivaren i USA. VA Healthcare System i sydöstra Louisiana har nu godkänt inkluderingen av CADScor System i dess Standard Operating Procedure (SOP) för riskstratifiering av symtomatiska patienter med misstänkt kranskärlssjukdom (CAD). Vidare har ytterligare ett VA sjukhus - Biloxi VA Medical Center (VA Gulf Coast Veterans Healthcare System) lagt första order på CADScor System med tillhörande patcher.

Sydöstra Louisiana VA-sjukvårdssystem var den första VA-enheten som beställde CADScor System och patcher i februari. Godkännandet av CADScor System i deras SOP innebär ett viktigt framsteg för att säkerställa rutinmässig användning och införande av CADScor System som en standardbehandling för symtomatiska patienter med misstänkt kranskärlssjukdom.

I juni utökade Acarix användningen av CADScor System i sydöstra regionen med ytterligare en ny beställning vid Biloxi Medical Center i VA Gulf Coast Veterans Healthcare System, ett av de ledande sjukvårdssystemen som ombesörjer veteraner i Southcentral Region med sjukvårdscenter och kliniker i Mississippi, Louisiana, Arkansas, Oklahoma, sydöstra Texas och nordvästra Florida.

"Under de senaste månaderna har vi samarbetat med Acarix-teamet vad gäller implementeringen av de 11 CADScor System på flera platser inom sydöstra Louisiana Veterans Health Care System", säger Dr. Anand M. Irimpen, chef, kardiologisektionen. "Våra team integrerar nu CADScor System i sitt patientflöde i linje med det kliniska arbetsflödet som utvecklats av Acarix i samarbete med American College of Cardiology. Detta gör det möjligt för oss att öka användningen av CADScor System som ett första hands diagnostiskt hjälpmedel för att riskstratifiera alla patienter som kommer in till våra sjukhus och kliniker med stabil bröstsmärta."

"Att säkerställa införandet av CADScor System i Southcentral VA Healthcare System SOP utgör en ytterligare viktig milstolpe för Acarix i takt med att vi växer vår verksamhet inom VA och i USA", säger Helen Ljungdahl Round, VD och koncernchef för Acarix. "Rättvis och jämförbar tillgång till högkvalitativ vård för alla veteraner är en viktig grundsats inom VA-sjukvården. Införandet av CADScor System rutinmässigt i det diagnostiska arbetsflödet för symptomatiska patienter kommer att hjälpa läkare att uppfylla deras mål genom att utesluta betydande kranskärlssjukdom tidigt i utredningen och tillåta uppmärksamhet på patienter som behöver vård. "

Datum 2023-08-29, kl 09:35
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!