Acarix utser industriledaren Fred Colen som tillförordnad VD medan VD Helen Ljungdahl Round tillfälligt sjukskrivs

MAR

Acarix, ledande inom akustisk och AI-baserad hjärtdiagnostik, meddelar idag att VD Helen Ljungdahl Round sjukskrivits för behandling av cancer under en förväntad period om cirka sex månader. Styrelsen har med omedelbar verkan utsett Fred Colen till tillförordnad VD under Helens sjukskrivning.

Fred Colen har en 40-årig global karriär inom det kardiovaskulära området som bl.a. VD för St. Jude Medical i Sverige, Chief Technology Officer (CTO) för Boston Scientific, VD för Boston Scientifics Cardiac Rhythm Management Group (2,3 miljarder USD i omsättning och 14,000 anställda), styrelseledamot i Mölnlycke Healthcare samt ett flertal VD- och styrelseroller i mindre bolag. I sin senaste position som VD för Neovasc Inc, reste Fred 100 miljoner USD i kapital och ledde bolaget framgångsrikt tills att det förvärvades av Shockwave Medical i april 2023. Fred är för närvarande styrelseordförande i Xeltis AG och styrelseledamot i Onward, ett bolag noterat på Euronext i Belgien.

Fred är född 1952, har en civilingenjörsexamen i elektroteknik från universitetet i Aachen och är holländsk medborgare men permanent bosatt i USA sedan 1999. Fred innehar för närvarande inga aktier eller teckningsoptioner i Acarix. 

”Styrelsen är mycket nöjd med att på kort varsel kunnat attrahera Fred Colen som tillförordnad VD i Helens frånvaro. Helen är i mycket goda medicinska händer och vi önskar henne ett snabbt tillfrisknande. Freds uppdrag är att säkerställa leverans av Acarix strategiska plan och vi bedömer att hans globala nätverk och erfarenheter från att driva såväl små- som mångmiljardbolag inom den kardiovaskulära marknaden har stora fördelar för Acarix”, säger Philip Siberg, styrelseordförande i Acarix AB.

”Jag är mycket glad över att få möjligheten att leda och utveckla Acarix affär med särskilt fokus på USA-marknaden. Helen och hennes team har gjort ett imponerade arbete i att kommersialisera bolagets unika lösningar på USA-marknaden. Jag ser framför mig att kunna bidra med min långa branscherfarenhet för att accelerera kommersialiseringstakten”, kommenterar Fred Colen, tillförordnad VD för Acarix AB.

Christian Lindholm, CFO i Acarix, har vidare utsetts till Executive Vice President (Vice VD) med särskild firmateckningsrätt för att upprätthålla en effektiv verksamhet i Sverige och Danmark.

Datum 2023-10-02, kl 19:43
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!