Acarix expanderar USA-baserat Advisory Board med tre nya rådgivare

New York, New York, 15 februari 2024 – Acarix, ledande inom akustisk- och algoritmbaserad hjärtdiagnostik, har utnämnt tre nya rådgivare till sitt Clinical and Commercial Advisory Board. Ken Nelson, är en välkänd kommersiell profil inom marknaden för hjärtdiagnostik; Dr. Saumil R. Oza, en erfaren kardiolog verksam inom Ascension Medical Group; samt Dave Braun, en strategisk och kundfokuserad ledare med över 40 års erfarenhet av arbete inom startup- och storföretagsmiljöer.

Ken Nelson har över 20-års erfarenhet av ledande roller inom cardiology devices med ledande positioner inom BioTelemetry, iRhythm och Bardy Diagnostics. Ken är idag rådgivare och styrelseproffs inom flera hjärtfokuserade medicintekniska bolag verksamma inom diagnostik, digital hälsa och distansövervakning av patienter. Som partner i Medtech Advantage Fund och styrelseordförande för CardiaCare har Nelson spelat avgörande roller i flera banbrytande digitala hälsosatsningar inom hjärtvård och medicinteknik över hela världen.

Dr. Saumil R. Oza, MD, är kardiolog med inriktning mot elektrofysiologi och praktiserar inom Ascension som är ett av de största sjukvårdssystemen i USA. Dr. Oza har över 15 års erfarenhet och är känd som en nationell expert inom kardiologi. Dr. Oza är verksam i rådgivande kommittéer för etablerade företag som Boston Scientific, Johnson & Johnson, GE och Novo Nordisk samt start-ups. Hans kliniska och affärsmässiga expertis kommer att ge Acarix-teamet nya synvinklar på den amerikanska marknaden.

Dave Braun, är en strategisk, kunddriven entreprenör med över 40-års ledarerfarenhet. Hans omfattande bakgrund inom strategisk affärsplanering, M&A, bank- och investerarrelationer och organisationsutveckling kommer att bidra med en ny syn på operativa strategier.

"Jag är glad att välkomna Ken Nelson, Dr. Oza och Dave Braun till Acarix-teamet," kommenterar Aamir Mahmood, President & CEO för Acarix. "Var och en av rådgivarna för med sig en unik och ovärderlig synvinkel till vår affär för att främja tidig diagnostik av hjärtsjukdomar. Kens omfattande kunskap inom MedTech-området kommer utan tvekan att höja våra strategiska initiativ. Dr. Saumil Ozas viktiga kliniska expertis förbättrar vårt åtagande för patientcentrerade lösningar. Dave Brauns operationella talang kommer att bidra till att driva effektivitet i våra strategiska planer. Vi fortsätter på vår resa att med innovation och kundfokus göra betydande framsteg inom det kardiologiska diagnostikområdet. Deras deltagande markerar en viktig milstolpe för Acarix, och jag ser fram emot resan framåt."

Genom rekryteringen av dessa tre rådgivare accelererar Acarix sitt åtagande att driva innovation inom hjärthälsa samtidigt som man expanderar sin närvaro på USA-marknaden. De nya rådgivarna kommer bidra till att utveckla Acarix affär, öppna dörrar och bidra till bolaget kan realisera sin plan för att förbättra tidig hjärtdiagnostik.

Datum 2024-02-15, kl 12:51
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!