Acarix erhåller första order från den växande östafrikanska marknaden

Acarix, ledande inom akustisk och AI-baserad hjärtdiagnostik, samarbetar med Maeva Health, under ledning av Dr. Peter Svalander, VD, för att lansera CADScor-systemet på Mauritius och vidare ut på den expansiva östafrikanska marknaden med en befolkning på över 485 miljoner. Som ett resultat av partnerskapet har Maeva lagt en första order på flera Acarix CADScor System för snabb diagnos av hjärtpatienter direkt vid vårdtillfället.

Östra Afrika, inklusive nationer i Indiska oceanen, består av regioner med stora hälsoutmaningar. Mauritius har antagit en strategisk plan för hälsosektorn för att minska förebyggbar och för tidig sjukdom, dödlighet och funktionshinder genom att hantera riskfaktorer, med extra fokus på hjärt-kärlsjukdom. Maeva Health ger tillgång till en komplett värdekedja av integrerad hälsodiagnostik för avancerad hälsoprofilering inom dessa nyckelområden, med målet att förbättra hälsa och livskvalitet.

"Våra patienter söker oss för skräddarsydda hälsobedömningar och vägledning för att förbättra deras välbefinnande och optimera deras livskvalitet", säger Dr. Peter Svalander, VD för Maeva Health. "Med tanke på den höga förekomsten av hjärt-kärlsjukdom på Mauritius ger integrationen av denna banbrytande skandinaviska teknik oss möjlighet att utesluta betydande kranskärlsproblem effektivt och precist under den inledande diagnostiska fasen. Detta passar perfekt med Maeva Healths mål."

"Vårt huvudfokus är den amerikanska marknaden, men vi förstår också behoven hos olika globala marknader och patientdemografier som kan dra nytta av CADScor-systemet", säger Helen Ljungdahl Round, Acarix VD och koncernchef. "Ett av våra strategiska initiativ är att ge tillgång till CADScor System för olika patientgrupper och sjukvårdssystem för att säkerställa rättvis vård för dem som behöver det. Genom vårt partnerskap med Maeva Health utnyttjar vi CADScor systemets innovation för att hantera tidig bedömning av hjärt-kärlsjukdomar bland populationer i utvecklingsländer."

Om AVA och Maeva Health

AVA är en integrerad grupp av företag som specialiserat sig på medicintekniska produkter, hälsovårdssektorn och flera andra aktiviteter. Koncernen är baserad på Mauritius och sysselsätter för närvarande över 700 personer. För mer information, besök www.avagroup.mu

Maeva Health, medlem i AVA, erbjuder män och kvinnor förebyggande hälsoundersökningar med fokus på hjärt-kärlsjukdomar, cancer och diabetes som är de vanligaste orsakerna till för tidig död i världen. Tidig upptäckt är nyckeln till att minska lidande och alltför stora sjukvårdskostnader. För mer information, besök www.maevahealth.mu

Datum 2023-09-04, kl 16:03
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!