Korrigering av bolagets pressmeddelande som offentliggjordes den 15 April 2024 - ”Kallelse till årsstämma 2024 i 4C Group AB (publ)”

MARKN.

4C Group AB (publ) korrigerar datum gällande avstämningsdagen för framställandet av aktieboken till måndagen den 6 maj 2024. Sista dag för anmälan för att delta på stämman korrigeras till fredagen den 10 Maj 2024. Det korrigerade pressmeddelandet följer nedan i sin helhet.

Kallelse till årsstämma 2024 i 4C Group AB (publ)

Aktieägarna i 4C Group AB (publ), org. nr 556706-0412, ("Bolaget") kallas härmed till årsstämma den 15 maj 2024, kl. 14.00 i lokal hos Bolaget, på Vattugatan 17, 111 52 Stockholm.

A. Rätt att delta i årsstämman
Aktieägare som vill delta vid årsstämman måste dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken på avstämningsdagen som är måndagen den 6 maj 2024. Den som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att äga rätt att delta i bolagsstämman, tillfälligt registrera sina aktier i eget namn hos Euroclear Sweden AB. Den som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste senast måndagen den 6 maj 2024 genom förvaltarens försorg tillfälligt registrera sina aktier i eget namn för att erhålla rätt att delta i stämman. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av relevant förvaltare senast onsdagen den 8 maj 2024 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken. Aktieägare måste också anmäla sitt deltagande i enlighet med nedan.

B. Anmälan om att delta
Aktieägare som önskar delta vid stämman ska anmäla sig till Bolaget och att därvid även anmäla eventuella biträden (max 2), genom e-post till AGM@4cstrategies.com, senast fredagen den 10 maj 2024. Vid anmälan bör namn, person-/organisationsnummer, aktieägande, adress och telefonnummer uppges samt, i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud och biträde. Om aktieägare vill låta sig representeras av ombud ska en skriftlig och daterad fullmakt vara ställd till ombudet. Fullmakter finns att ladda ner på Bolagets hemsida www.4cstrategies.com. Om fullmakten utfärdas av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande ("Registreringsbevis") för den juridiska personen bifogas. Fullmakten får inte vara äldre än ett år gammal, dock att fullmakten får vara äldre än ett år om det framgår att den är giltig för en längre period, längst fem år. Fullmakten i original samt eventuellt Registreringsbevis måste vara tillgängliga vid stämman och bör i god tid före stämman insändas per e-post till adressen ovan.

C. Förslag till dagordning
1. Stämmans öppnande och val av ordförande vid årsstämman.
2. Upprättande och godkännande av röstlängd.
3. Val av en person att jämte stämmoordföranden justera protokollet.
4. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
5. Godkännande av dagordning.
6. Framläggande av Årsredovisning och Revisionsberättelse samt Koncernredovisning och Koncernrevisionsberättelse för räkenskapsåret 2023.
7. Beslut:
    a) om fastställande av Resultaträkningen och Balansräkningen samt Koncernredovisning;
    b) dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda Balansräkningen samt den fastställda Koncernbalansräkningen, och
    c) om ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktören.
8. Fastställande av arvode åt styrelseledamöter, styrelsens utskott och revisorer.
9. Val av:
    a) Styrelse och styrelseordförande; och
    b) Revisorer.
10. Beslut om principer för Valberedningen.
11. Beslut om att bemyndiga styrelsen att emittera aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler.
12. Avslutande av årsstämman.

Förslag till beslut
Punkt 1: Stämmans öppnande och val av ordförande vid årsstämman
Valberedningen för Bolaget har inför årsstämman 2024 bestått av Erik Syrén, utsedd av Hedskog Equity AB, Emil Hjalmarsson, utsedd av Aktiebolag Grenspecialisten, Bengt Axelsson, utsedd av Klas Lindström samt adjungerande medlem Andreas Hedskog, tillika styrelsens ordförande. Tillsammans representerar Hedskog Equity AB, Aktiebolag Grenspecialisten och Klas Lindström cirka 28,8 procent av det totala röstetalet i Bolaget.

Till ordförande vid stämman föreslår Valberedningen Andreas Hedskog, tillika Bolagets styrelseordförande.

Punkt 7a: Fastställande av Resultaträkningen och Balansräkningen samt Koncernresultaträkning och Koncernbalansräkning
Det föreslås att Resultaträkningen och Balansräkningen samt Koncernresultaträkning och Koncernbalansräkning enligt framlagd Årsredovisning fastställs.
Punkt 7b: Beslut om dispositioner beträffande vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen samt den fastställda koncernbalansräkningen
Det föreslås att samtliga till årsstämmans förfogande stående medel överförs i ny räkning och att ingen utdelning lämnas.

Punkt 7c: Ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktören
Det föreslås att styrelseledamöterna och verkställande direktören som under 2023 innehaft endera av dessa roller beviljas ansvarsfrihet.

Punkt 8: Fastställande av arvoden åt styrelseledamöter, styrelsens utskott och revisorn
Valberedningen föreslår att arvodet till styrelsens ledamöter ska vara oförändrat från föregående år, d.v.s.:
• 175 000 kronor till envar icke anställd styrelseledamot och 350 000 kronor till styrelseordförande förutsatt att denne inte är anställd i koncernen.
• att arvode för utskottsarbete ska vara oförändrat, d.v.s.: 25 000 kronor till ordförande i utskott och 15 000 kronor till övriga ledamöter.

Det föreslås att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Punkt 9a): Val av styrelse och styrelseordförande
Valberedningen föreslår att styrelsen ska fortsätta att bestå av sex ledamöter. Det föreslås omval av nuvarande styrelseledamöterna Andreas Hedskog, Louise Bagewitz, Christine Rankin och Jörgen Ericsson. Det föreslås att Andreas Hedskog omväljs till styrelsens ordförande. Lena Ridström och David Lidbetter har avstått omval och Valberedningen föreslår Anders Fransson och Erik Ivarsson som nya styrelseledamöter.

Mer information om de till nyval föreslagna styrelseledamöterna
Namn: Anders Fransson

Bakgrund och utbildning
Anders Fransson har över 25 års erfarenhet från mjukvaru- och investeringsbranschen som bland annat grundare, säljchef, VD och styrelseledamot. Hans bakgrund inkluderar grundare/VD för Lundalogik (Lime Technologies), VD för Bisnode Marknad, affärsenhetschef för Innovation Skåne och senior investeringschef för Tibia Konsult AB. Anders har också haft ett flertal styrelseuppdrag och agerat rådgivare till expansiva och vinstgivande B2B-mjukvaruföretag och tech start-ups. Anders har en mastersexamen i maskinteknisk från Lunds Tekniska Högskola, en fakultet på Lunds Universitet och har studerat företagsekonomi på Lunds Universitet. Anders har lång erfarenhet av försäljning och affärsutveckling, organisatoriskt växande och att leda/stödja mjukvaruföretag till lönsam tillväxt.

Nuvarande uppdrag
Anders är senior investment manager på Tibia Konsult AB, ett investmentbolag med ägarintresse i ett flertal industrier där Anders är ansvarig för mjukvaru/tech- portfolion. Nuvarande styrelseuppdrag är Image Systems AB, Prorenata AB, Invoice Finance AB, Billmate AB, Mikrodust AB, CR Competence AB och Logisk Resursutveckling AB.

Tidigare uppdrag
Anders har tidigare haft styrelseuppdrag för Infrasight Labs och Lime Technologies.

Födelseår: 1967

Nationalitet: Svensk

Aktieinnehav i Bolaget: 0,61 %

Oberoende
Enligt Valberedningens bedömning är Anders Fransson oberoende i förhållande till Bolaget och Bolagets ledning men beroende i förhållande till Bolagets större aktieägare som anställd för Tibia Konsult AB, Bolagets sjunde största aktieägare.

Namn: Erik Ivarsson

Bakgrund och utbildning
Erik är sedan 2018 anställd som förvaltare och analytiker på Grenspecialisten, ett svenskt privatägt Investmentbolag. Han är utbildad civilekonom från Lunds Universitet. Erik har genom sin tjänst erfarenhet av kapitalmarknaden och att stödja mjukvaruföretag till lönsam tillväxt. Erik är styrelseledamot i Formpipe Software AB (publ) och Generic Sweden AB (publ).

Nuvarande uppdrag
Erik är anställd som förvaltare och analytiker på Grenspecialisten, ett svenskt privatägt Investmentbolag. Han är även styrelseledamot i Formpipe Software AB (publ) och Generic Sweden AB (publ).

Tidigare uppdrag
N/A

Födelseår: 1992

Nationalitet: Svensk

Aktieinnehav i Bolaget: 0,1 %

Oberoende
Enligt Valberedningens bedömning är Erik Ivarsson oberoende i förhållande till Bolaget och Bolagets ledning men beroende i förhållande till Bolagets större aktieägare som anställd för Grenspecialisten AB, Bolagets andra största aktieägare.

Oberoende enligt Svensk kod för bolagsstyrning
Vid en bedömning av de föreslagna styrelseledamöternas oberoende har valberedningen funnit att dess förslag till styrelsesammansättning i Bolaget uppfyller de krav på oberoende som uppställs i Svensk kod för bolagsstyrning ("Koden"). Av de föreslagna ledamöterna kan en anses vara beroende i förhållande till Bolaget och dess ledning och tre kan anses vara beroende i förhållande till större aktieägare. De övriga tre föreslagna ledamöterna anses vara oberoende i förhållande till Bolaget, bolagsledningen och till större aktieägare.

Ytterligare information om de för omval föreslagna styrelseledamöterna finns på bolagets hemsida investors.4cstrategies.com och i årsredovisningen för 2023.

Punkt 9b): Val av revisorer
Valberedningen föreslår, i enlighet med revisionsutskottets rekommendation, ett omval av registrerade revisionsbolaget Ernst & Young AB som Bolagets revisor för perioden till slutet av nästa årsstämma. Ernst & Young AB har meddelat att huvudansvarig auktoriserad revisor Peter Gunnarsson har för avsikt att fortsätta.

Punkt 10: Beslut om principer för Valberedningen
Styrelsen för Bolaget föreslår att årsstämman beslutar om att fastställa följande instruktion till valberedningen.

Instruktion valberedningen

Valberedningens sammansättning
Valberedningen ska bestå av tre ägarrepresentanter representerade av de röstmässigt största aktieägarna eller ägargrupperna i Bolaget enligt aktieboken från Euroclear Sweden AB per den 30 september varje år. Utöver dessa tre ledamöter kan styrelsens ordförande vara adjungerad ledamot i valberedningen. I enlighet med svensk kod för bolagsstyrning ska en valberedningsledamot innan uppdraget accepteras noga överväga huruvida en intressekonflikt eller andra omständigheter föreligger, som gör det olämpligt att medverka i valberedningen. Valberedningen ska tillämpa svensk kod för bolagsstyrning.

Process för att utse valberedning
Styrelseordföranden ska, direkt efter 30 september varje år och baserat på aktieboken från Euroclear Sweden AB, kontakta de tre största aktieägarna eller ägargrupperna och begära att dessa utser varsin representant. Valberedningens ledamöter ska offentliggöras på Bolagets webbplats senast sex månader före årsstämman. Om någon av de tre största aktieägarna eller ägargrupperna avstår från att utse en ägarrepresentant eller om en ägarrepresentant avgår innan uppdraget har fullgjorts utan att den aktieägare eller ägargrupp som utsett valberedningsledamot utser en ny representant, ska styrelsens ordförande uppmana nästa aktieägare eller ägargrupp i storleksordningen (det vill säga den fjärde största aktieägaren eller ägargruppen) att inom en vecka utse en ägarrepresentant. Denna process fortgår till dess att valberedningen består av tre ägarrepresentanter. Vid ägarförändringar i Bolaget som påverkar sammansättningen av de tre största aktieägarna eller ägargrupperna, får den av de tre största aktieägarna eller ägargrupperna som inte har någon ägarrepresentant i valberedningen kontakta valberedningens ordförande med önskemål om att utse ledamot. Valberedningens ordförande ska då informera övriga ledamöter om önskemålet. Om ägarförändringen inte är oväsentlig ska ledamot utsedd av aktieägare eller ägargrupp som inte längre tillhör de tre största ställa sin plats till förfogande och den nye aktieägaren eller ägargruppen tillåtas utse en ledamot. 

Krav på valberedningen enligt Svensk kod för bolagsstyrning
Valberedningen ska uppfylla de krav på sammansättning som uppställs i Svensk kod för bolagsstyrning innebärande att valberedningen ska ha minst tre ledamöter, varav en ska utses till ordförande. Majoriteten av valberedningens ledamöter ska vara oberoende i förhållande till Bolaget och bolagsledningen. Vidare ska minst en av valberedningens ledamöter vara oberoende i förhållande till den i Bolaget röstmässigt största aktieägaren eller grupp av aktieägare som samverkar om Bolagets förvaltning. Styrelseledamöter kan ingå i valberedningen, men ska inte utgöra en majoritet av valberedningens ledamöter. Om mer än en styrelseledamot ingår i valberedningen får högst en av dem vara beroende i förhållande till Bolagets större aktieägare. Styrelseordförande eller annan styrelseledamot ska inte vara valberedningens ordförande. Verkställande direktören eller annan person från bolagsledningen ska inte vara ledamot av valberedningen.

Ordförande i valberedning, mandattid och intresse
Valberedningen ska inom sig utse valberedningens ordförande. Mandatperioden för den utsedda valberedningen löper intill dess att ny valberedning utsetts. Valberedningen ska tillvarata Bolagets samtliga aktieägares intresse i frågor som faller inom ramen för valberedningens uppgifter i enlighet med Svensk kod för bolagsstyrning. 

Valberedningens förslag
Utan att begränsa vad som tidigare sagts, ska valberedningen lämna förslag till ordförande vid årsstämman, val av ordförande och övriga ledamöter i Bolagets styrelse, styrelsearvode uppdelat mellan ordförande och övriga ledamöter samt principerna för eventuell ersättning för utskottsarbete, val och arvodering av revisor samt beslut om principer för utseende av ny valberedning. Arvode ska ej utgå till valberedningens ledamöter. Valberedningen ska ha rätt att belasta Bolaget med kostnader för exempelvis rekryteringskonsulter eller andra kostnader som krävs för att valberedningen ska kunna fullgöra sitt uppdrag. Ovanstående principer för hur valberedning utses och instruktion för dess arbete ska gälla till dess bolagsstämma beslutar om att ändra desamma.

Punkt 11: Beslut om att bemyndiga styrelsen att emittera aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler
Styrelsen för Bolaget föreslår att årsstämman beslutar att bemyndiga styrelsen att intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, besluta om nyemission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner, med eller utan avvikelse från aktieägares företrädesrätt, motsvarande högst 10 procent av Bolagets aktiekapital efter genomförda nyemissioner baserat på antalet aktier vid tidpunkten för årsstämman, att betalas kontant, genom apport och/eller genom kvittning.

Att styrelsen ska kunna fatta beslut om emission utan företrädesrätt för aktieägarna enligt ovan är främst i syfte att kunna anskaffa nytt kapital för att bredda bolagets ägarbas, öka Bolagets flexibilitet eller i samband med förvärv. I den mån emission sker med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska emissionen ske på sedvanliga marknadsmässiga villkor. Om styrelsen finner det lämpligt för att möjliggöra leverans av aktier i samband med en emission enligt ovan kan detta göras till ett teckningspris motsvarande aktiernas kvotvärde.

Styrelsen, eller den styrelsen anvisar, medges rätten att vidta de justeringar som må behövas i samband med registrering av beslutet hos Bolagsverket.

För giltigt beslut enligt denna bilaga krävs att det har biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid bolagstämman.

D. Majoritetsregler
För giltigt beslut enligt punkt 11 krävs att det har biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid bolagstämman.

E. Antal aktier och röster
Det totala antalet aktier i Bolaget uppgår till 34 587 142 aktier och det totala antalet röster i Bolaget till 34 587 142 per dagen för denna kallelse. Bolaget innehar inga egna aktier.

F. Dokument och övrig information
Kopior av redovisningshandlingar, revisionsberättelse, fullmaktsformulär och fullständiga förslag till beslut och övriga handlingar som ska finnas tillgängliga enligt aktiebolagslagen hålls tillgängliga hos Bolagets lokaler tre veckor innan stämman. Samtliga handlingar skickas till de aktieägare som begär det och uppger sin e-post eller postadress.

Aktieägarna erinras om rätten att, vid årsstämman, begära upplysningar från styrelsen och verkställande direktören i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen.

Hantering av personuppgifter
För information om hur personuppgifter behandlas i samband med bolagsstämman hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclear Sweden AB:s hemsida: www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf

4C Group AB (publ)
Styrelsen
Stockholm i april 2024

Datum 2024-04-18, kl 17:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!