EXTRA BOLAGSSTÄMMA I 2CUREX AB (PUBL)

MARKN.

Aktieägarna i 2cureX AB (publ) ("2cureX"), org.nr 559128-0077, kallas härmed till extra bolagsstämma. Den extra bolagsstämman kommer att hållas fredagen den 12 juli 2024 kl. 10.00 i PwC:s lokaler på Anna Lindhs Plats 4 i Malmö.

Anmälan m.m.

Aktieägare som önskar delta i den extra bolagsstämman ska:

  • dels vara införd som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken torsdagen den 4 juli 2024,
  • dels senast måndagen den 8 juli 2024 skriftligen anmäla sitt deltagande per post till 2cureX AB, c/o Talenom Consulting AB, Lilla Strandgatan, 261 22 Landskrona. Anmälan kan även göras via e-post till ir@2curex.com. Vid anmälan bör uppges namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer dagtid samt i förekommande fall uppgift om eventuellt ställföreträdare, ombud och/eller högst två biträden. Till anmälan ska i förekommande fall bifogas behörighetshandlingar såsom registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandlingar.

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att ha rätt att delta i extra bolagsstämman, låta registrera aktierna i eget namn genom förvaltares försorg, så att vederbörande är registrerad i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per avstämningsdagen torsdagen den 4 juli 2024. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering). Aktieägare som önskar registrera aktierna i eget namn måste, i enlighet med respektive förvaltares rutiner, begära att förvaltaren gör sådan rösträttsregistrering. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av relevant förvaltare senast måndagen den 8 juli 2024 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Ombud m m

Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda skriftlig och daterad fullmakt undertecknad av aktieägaren. Fullmakt utfärdad av juridisk person ska vara försedd med registreringsbevis eller, om sådant inte finns, motsvarande behörighetshandlingar. Fullmakten i original samt eventuellt registreringsbevis bör före stämman insändas till bolaget på ovanstående adress.

Förslag till dagordning

  1. Val av ordförande vid extra bolagsstämman
  2. Upprättande och godkännande av röstlängd
  3. Godkännande av dagordning
  4. Val av en (1) eller två (2) justeringspersoner
  5. Prövning av om extra bolagsstämman blivit behörigen sammankallad
  6. Försäljning av 2cureX A/S.
  7. Avslutande av extra bolagsstämma

Försäljning av 2cureX A/S (punkt 6)

Större aktieägare föreslår att den extra bolagsstämman i 2cureX godkänner försäljningen av 100 procent av aktierna i det danska dotterbolaget 2cureX A/S, reg.no 29418888, ("Dotterbolaget") till Precision ApS. Precision ApS som kontrolleras av 2cureX:s styrelseledamöter Ole Thastrup och Grith Hagel, tillsammans med ett konsortium bestående av nuvarande aktieägare i 2cureX och Kindled Group, (http://www.kinled.com), ett Hongkong-baserat privat investeringsbolag med 30 års erfarenhet av investeringar inom life science. Försäljningen av Dotterbolaget är en del av en större transaktion där det börsnoterade holdingbolaget 2cureX kommer att genomföra en riktad nyemission om 7 500 000 aktier till ett konsortium lett av Kinled Group. Därutöver har 2cureX säkrat ett lån om 3 miljoner euro från konsortiet för att vidareutveckla 2cureX inom området Functional Precision Oncology, genom att implementera en reviderad affärs- och kommersiell strategi. Med en stark finansiell bas kommer 2cureX att gå vidare som ett operativt bolag med fokus på kommersialisering av teknologier inom funktionell precisionsonkologi som IndiTreat. Efter godkännande av försäljningen av Dotterbolaget kommer Dotterbolaget att koncentrera sig på teknikutveckling som gör det möjligt att placera IndiTreat-testanläggningar på sjukhus.

2cureX och Dotterbolaget avser att etablera ett nära samarbete och agera i synergi för att göra läkemedelskänslighetstestning till en del av den dagliga verksamheten på onkologiska sjukhus.

Transaktionen beskrevs i ett offentligt pressmeddelande den 17 juni 2024. Försäljningspriset för samtliga 500 000 aktier i Dotterbolaget fastställdes till den volymvägda genomsnittskursen (VWAP) 10 handelsdagar före den 17 juni 2024 plus en premie om 10 %, uppgående till 0,32 SEK per 2cureX-aktie.

Styrelsen avser att föreslå att likviden från försäljningen av Dotterbolaget fördelas proportionellt till samtliga aktieägare i 2cureX AB i enlighet med aktiebolagslagen (ABL), med exakta belopp att fastställas senare.

I samband med den föreslagna försäljningen av Dotterbolaget har styrelsen bett EY att avge ett oberoende värderingsutlåtande. EY kommer att dokumentera sitt arbete i en kortfattad skriftlig konfidentiell rapport till styrelsen på engelska, som sammanfattar relevant bakgrund, tillämpade metoder, antaganden och slutsatser, inklusive en slutsats om huruvida EY anser att erbjudandet är skäligt ur ett aktieägarperspektiv. Den konfidentiella värderingsrapporten är endast avsedd för internt bruk av styrelsen för 2cureX AB och kommer inte att göras tillgänglig för någon tredje part utan föregående skriftligt medgivande från EY. Dessutom kommer EY att utfärda ett kort uttalande om skäligheten i erbjudandet, som 2cureX kommer att informera aktieägarna om (1-2 sidor).

Annan

Kallelse, EY:s uttalande och fullmaktsformulär kommer att hållas tillgängliga hos bolaget, 2cureX, Fruebjergvej 3, 2100 Köpenhamn, Danmark och på bolagets webbplats (www.2curex.com) samt skickas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Aktieägare informeras om sin rätt enligt 7 kap 32 § aktiebolagslagen att begära upplysningar från styrelsen och verkställande direktören.

___________

Malmö i juni 2024

2cureX AB (publ)

Styrelsen

Datum 2024-06-26, kl 16:15
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.